EMLÉKEZÉS ÁGOTA NŐVÉRRE

A Német Katolikus Nőegylet
KDFB (Katholischer Deutscher Frauenbund),
részvétlevele amelyet a KNFE elnöksgének küldött
Dr. Maria Flachsbarth, az elnökség tagja

A KDFB nevében szeretném Önnek és a KNFE minden nőtagjának Baternay Ágota testvér halála kapcsán részvétemet kifejezni. Egyúttal hálásan emlékezünk vissza a Vele való találkozásokra az Andante (Katolikus Nőegyletek Európai Ernyőszervezete) keretében és a KNFE és a KDFB kölcsönös látogatási projektje során Budapesten és Augsburgban 2004-ben és 2005-ben.

2011.07. 011

2011-ben 80. születésnapján

Ágota nővér nemcsak az Andante alapító tagja és Kelet-Európában egy számunkra fontos kapcsolattartó, hanem mindenekelőtt egy melegszívű és bátor szerzetesnő, aki Magyarországon és Romániában szívügyének tekintette és tettekkel is kiállt a nők képzéséért és megerősítéséért. Számára nagyon fontos volt a nők helyzete az egyházban és a társadalomban, valamint elkötelezettségük a szociális igazságosság iránt. Ennek érdekében bevetette erejét, bizalmat adott és lelkesedésével példát mutatott.

Ágota nővér halála fájdalmas űrt jelent, azonban tudjuk, hogy Isten szeretetébe befogadta, akit ő egész életében teljes szívvel keresett és követett. Hálával teli szívvel tekintünk vissza a közös élményekre és a KNFE-ben aktív minden nőnek azt kívánjuk, hogy Ágota nővér hagyatéka Önök által tovább éljen és a nők és a béke érdekében folytatott munkájukban fennmaradjon!

Isten mindent magába ölelő szeretete adjon Önöknek megnyugvást és reményt, valamint vigaszt a gyászban! Kívánjuk, hogy az Élet és Halál Ura álljon Önökhöz közel és adjon Önöknek erőt munkájukhoz!

noszirom1

Együtt érző üdvözlettel,
Dr. Maria Flachsbarth
az elnökség tagja

(Fordította Huszka Zsuzsanna)

Írj valamit! Kérdezz vagy szólj hozzá!